NOVOLETNO SARAJEVO IN MOSTAR

Cena od: 195,00 EUR

 

 

Novoletno Sarajevo in Mostar

 

1. dan: LJUBLJANA–SARAJEVO | večerja
Odhod avtobusa z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani ob 3.00. Vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda in Zenice do Sarajeva. Prihod v opoldanskih urah. Panoramski avtobusni ogled mesta, nato sprehod po mestu z lokalnim vodnikom in ogled zanimivosti: staro mestno središče z Baščaršijo, Principov most, Vječnica, Gazi Husrevbegova džamija, stara pravoslavna cerkev, katedrala... Nekaj prostega časa bomo imeli na Baščaršiji, v poznih popoldanskih urah pa se bomo odpravili do hotela v mestu ali okolici. Nastanitev ter čas za krajši počitek in priprave na najdaljšo noč v letu, ki jo bomo preživeli ob silvestrovanju na prostem.  Nočitev.

2. dan: SARAJEVO – STOLP AVAZ – IZVIR BOSNE – JABLANICA – MOSTAR | zajtrk, večerja

Po zajtrku vožnja do stolpnice Avaz, čudovite moderne palače, trenutno najvišje na Balkanu, s katere se odpira čudovit razgled na Sarajevo, sarajevsko kotlino in okoliške planine. Sledila bo vožnja do izvirov reke Bosne in sprehod v lepo urejenem parku. Z vožnjo bomo nato nadaljevali skozi Konjic ob Jablaničkem jezeru do Jablanice. Postanek ob porušenem mostu pri spominskem kompleksu Bitka na Neretvi ter nadaljevanje poti po slikovitem kanjonu Neretve do Mostarja. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

2. dan: MOSTAR - LJUBLJANA | zajtrk
Po zajtrku nas čaka prava poslastica. Mostar je biser, ki se nahaja tudi na seznamu svetovne dediščine Unesco. Sprehod po mestu in ogled znamenitosti v spremstvu lokalnega vodnika. Po Kujundžiluku, starem bazarju, slikoviti ulici, ki je še danes znana po številnih restavracijah, lokalih in trgovinicah s spominki. Ustavili se bomo seveda na slavnem Starem Mostu, stopili pa bomo tudi v turško hišo, tipično domovanje muslimanske družine iz 19. stoletja (doplačilo). Nekaj prostega časa bo za individualne oglede ali kosilo, popoldne pa se bomo odpravili proti Ljubljani, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.