ZAKLADI PACIFIKA-KRIŽARJENJE MED NAJLEPŠIMI OTOČJI:PAPUA NOVA GVINEJA in SALOMONOVI OTOKI , 18.03.2020

Cena od: 4.590,00 EUR

ZAKLADI PACIFIKA

KRIŽARJENJE MED NAJLEPŠIMI OTOČJI: PAPUA NOVA GVINEJA in SALOMONOVI OTOKI

17 dnevno križarjenje z ladjo »SUN PRINCESS« ladijske družbe »Princess Cruises«
Pred vami je eno najlepših, sanjskih potovanj po svetu; potovanje, na katerega ste čakali morda celo življenje. Pravzaprav govorimo o križarjenju, ki je idealen način potovanja po najbolj skrivnostnih in najbolj oddaljenih MELANEZIJSKIH otokih! Eksotični otoki, kamor zaide le redkokdo in o katerih ste slišali najbolj neverjetne zgodbe o kanibalizmu, neprehodnih deževnih gozdovih, aktivnih vulkanih: to sta PAPUA NOVA GVINEJA in SALOMONOVI OTOKI. Zelo daleč so in zelo so dragi. Tokrat pa vam jih predstavljamo v vsem razkošju luksuzne ladje in to po dostopnih cenah. Razmišljate o poročnem potovanju? Ali o kakršnikoli okrogli obletnici? Povod sploh ni pomemben, vam bo pa izbrana oseba neizmerno hvaležna za vsak podarjen trenutek posebej. Ne zamudite enkratne priložnosti! Podarite jo vašim najdražjim in prijateljem in odpotujte tja, kamor morda ne bi šli nikoli!

1. DAN: LJUBLJANA - SYDNEY
Zjutraj zbor na letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani, od koder bomo poleteli, preko vmesnih letališč do Azije in dalje proti Avstraliji. *

2. DAN:  SYDNEY
Proti večeru pristanek v Sydneyu in po opravljenih carinskih formalnostih prevoz do hotela v središču Sydneya. Nastanitev in nočitev.

3. DAN: SYDNEY
Po zajtrku se bomo podali na poldnevni ogled Sydneya. Popeljali se bomo skozi poslovno središče mesta imenovano »City« vse do znane sydneyske operne hiše, kjer bo krajši postanek, nato pa preko elitnih četrti mesta do znanih sydneyskih plaž, kot sta Manly in Bondi beach nazaj v središče mesta. Popoldne bo prosto za vzpon na razgledni stolp ali pa ogled znanega avstralskega muzeja, kjer bomo izvedeli veliko o kulturi avtohtonega prebivalstva, aboriginov. Spoznavna večerja v restavraciji in nočitev v hotelu.

4. DAN: SYDNEY – VKRCANJE NA LADJO
Okrog poldneva se bomo odpeljali v pristanišče, kjer nas bo že čakala naša ladja, uredili vse potrebne formalnosti za vkrcanje in se nastanili v ustreznih kabinah. Odslej bodo vsi obroki na ladji. Ob 16. uri bomo izpluli proti severu, v smeri Papue Nove Gvineje. Reševalna vaja, nato pa počitek in uživanje na ladji.

5., 6. in 7. DAN: NA PACIFIKU
Ves dan bomo pluli po Tihem oceanu in se prepustili užitkom na ladji ter toplim sončnim žarkom. Odlična hrana in veliko zabave, prave počitnice v tropskem okolju.

8. DAN: ALOTAU – PAPUA NOVA GVINEJA
Dopoldne bomo pristali na Papui Novi Gvineji in to v mestu Alotau, ki je glavno mesto province Milne Bay in se nahaja na JV delu polotoške Papue Nove Gvineje. To bo tudi naš prvi kontakt s Papuo Novo Gvinejo. Ves dan bomo imeli na razpolago, da si ogledamo mesto, kjer so Japonci doživeli prvi poraz v II. vojni in to že leta 1942. Morda se boste odločili za katerega od ponujenih izletov v notranjost ali pa uživali v sprehodih in ogledih po mestu. Popoldne vrnitev na ladjo in ob 20. uri izplutje. Sledijo večerja, spektakel in morda še kak koktejl pred spanjem.

9. DAN: KONFLIKTNI OTOKI - PAPUA NOVA GVINEJA
Ob sedmih zjutraj bomo pristali na arhipelagu Konfliktnih otokov, atolu, ki pripada Papui Novi Gvineji. Atol so prvič izsledili šele leta 1879 in leto dni kasneje poimenovali po britanski ladji Conflict. Največji med otoki je Irai, kjer živi tudi večina prebivalcev tega arhipelaga. Vsi otočki skupaj imajo površino 3,75 km². Ves dan bomo imeli na razpolago, da se podamo na katerega od ponujenih izletov ali pa preprosto uživamo na kateri od bližnjih tropskih plaž. Ob 18. uri bomo izpluli. Preostanek večera za užitke na razkošni ladji.

10. DAN: KITAVA – PAPUA NOVA GVINEJA
Današnji dan bomo preživeli na otoku Kitava, ki prav tako pripada otoški skupini Trobriand. Tod živijo domačini, ki so poznani po izjemno zdravi naravni hrani in dolgem življenju. Več o tej prehrani, ki jo je poimenoval »paleolitska« je preučeval švedski zdravnik Staffan Lindeberg. Arheologi pa so ugotovili, da so najstarejša paleološka nahajališča na Papui Novi Gvineji stara preko 50.000 let. Prvi stik z Evropejci pa so domačini imeli šele v začetku 16. stoletja, ko so po vodah današnje Papue Nove Gvineje začeli pluti španski in portugalski mornarji. Ob 16. uri bomo z našo ladjo nadaljevali križarjenje.

11. DAN: RABAUL – PAPUA NOVA GVINEJA
Zjutraj bomo pristali na otoku New Britain, dolgem približno 60 km. Rabaul je bil nekoč za časa nemške nadvlade med leti 1884 in 1919 znan pod imenom Simpsonhafen in je bil glavno mesto nemške Nove Gvineje. Nato so oblast prevzeli Avstralci in leta 1937 je mesto uničil izbruh bližnjega vulkana. Leta 1942 so mesto zasedli Japonci in pristanišče je postalo središče za njihove pomorske aktivnosti v Tihem oceanu. Mesto je bilo ponovno hudo uničeno v zadnjem izbruhu vulkana leta 1994. Dan za opazovanje in ogled enega najbolj aktivnih vulkanov v Tihem oceanu ali morda zgolj sprehod po ulicah eksotičnega mesta. Ob 17. uri bo ladja izplula v smeri otoka Kiriwina.

12. DAN: OTOK KIRIWINA – PAPUA NOVA GVINEJA
Ob devetih dopoldan bo ladja pristala na otoku Kiriwina, ki je z 290 km² največji otok v otoški skupini Trobriand. Večina 12.000 prebivalcev te otoške skupine živi na otoku Kiriwina in govorijo svoj jezik imenovan kilivila. Glavno mesto otoka je Losuia in tukaj bomo lahko preživeli dan in spoznavali način življenja na tem odmaknjenem koncu sveta. Proti večeru bo naša ladja izplula dalje, vse najlepše pa bo seveda še pred nami!

13. DAN: NA PACIFIKU
Počitek in uživanje na ladji ter spremljevalni animacijski program. Morda čas za povzetek videnega in doživetega? Na ladji seveda ne bo manjkalo priložnosti za športne aktivnosti!

14. DAN: GUADALCANAL – SALOMONOVI OTOKI
Zjutraj bo naša ladja pristala na otoku Guadalcanal, ki je 6.500 kvadratnih kilometrov velik otok v jugozahodnem delu Tihega oceana. Otok je leta 1568 odkril španski raziskovalec Alvaro de Mendana in ga poimenoval Guadalcanal. Leta 1890 je otok v okviru Salamonovih otokov postal britanski protektorat. Otok je postal znan v času druge svetovne vojne, ko so se na njem med majem 1942 in februarjem 1943 odvijali srditi boji med japonsko in ameriško vojsko. Danes na otoku živi okoli 110.000 prebivalcev, več kot polovica v glavnem mestu. Glavno mesto otoka je Honiara, ki je hkrati tudi prestolnica Salomonovih otokov. Ob 17. uri bomo naša ladja izplula v smeri Avstralije.

15. in 16. DAN: NA PACIFIKU
Počitek in uživanje ter spremljevalni animacijski program na ladji, ki vam bo polepšal zadnje počitniške dneve na Pacifiku. V miru boste lahko uredili fotografije in spomine, ki ste jih ujeli na drugem koncu sveta.

17. DAN: BRISBANE - EVROPA
Zjutraj bomo pristali v avstralskem mestu Brisbane in se podali na dopoldanski ogled glavnega mesta avstralske države Queensland. Brisbane je z nekaj več kot dvema milijonoma prebivalcev tretje največje mesto v Avstraliji. Prvi evropski priseljenci so mesto ustanovili v okljuki reke Brisbane približno 15 km od izliva v Pacifik v zalivu Moreton Bay. Po končanem ogledu prevoz na letališče, od koder bomo zgodaj popoldne poleteli proti Evropi.

18. DAN: ŠE LET DO LJUBLJANE
Samo še let do Ljubljane.

ODHOD: 18.03.2020

ROK ZA PRIJAVO: do 15.12.2019 oziroma do zapolnitve prostih mest; število kabin je omejeno, pohitite s prijavami!

CENA:  4.590 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalsko karto na relaciji Ljubljana-Sydney–Brisbane-Ljubljana, vse letališke, varnostne in RSF takse, ki na dan 15.11.2018 znašajo 452 EUR, vstopni vizum v Avstralijo, vse prevoze po programu v Sydneyu in v Brisbanu, poldnevni ogled Sydneya in Brisbana, nastanitev v hotelu 4**** v Sydneyu na osnovi dveh nočitev z zajtrkom (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 230 EUR), eno večerjo v Sydneyu, križarjenje po programu, pristaniške takse, ki skupaj znašajo 519 EUR, nastanitev na ladji v notranji dvoposteljni kabini (doplačilo za zunanjo kabino znaša 580 EUR po osebi in za kabino z balkonom 980 EUR po osebi), polni penzion na ladji, vse posebne večerje, zabavni večerni program, predstave in animacije, športne aktivnosti, uporabo bazena, fitnesa in savne, elektronsko vizo za Avstralijo, slovenskega spremljevalca, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje potnikov in DDV.

CENA NE VKLJUČUJE: fakultativnih izletov na otokih in napitnin za osebje na ladji.

NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 25

CENA pri najmanj 20 plačanih potnikih znaša 4.690 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih 4.790 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih 4.990 EUR.

CEPLJENJA: za to križarjenje niso potrebna, vendar priporočamo posvet z osebnim zdravnikom!

*Cene in časovnice za lete za leto 2020 še nimamo in jih bomo praviloma dobili aprila 2019. Pričakujemo lahko kakšno rahlo povišanje cen. V kolikor ne bo dobrih povezav iz Ljubljane bomo poleteli iz katerega od bližnjih letališč. Prevoz do tja in nazaj bo organiziran.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.