TAJSKA, LAOS, KAMBODŽA in SINGAPUR - 15 dni- 16.02.2020

Cena od: 3.690,00 EUR

TAJSKA, LAOS, KAMBODŽA in SINGAPUR

POTOVANJE PO NAJLEPŠIH DELIH JV AZIJE

Tokrat vam želimo predstaviti štiri dežele JV Azije, ki so sosede, a se med seboj tako zelo razlikujejo. Potovanje bomo pričeli na severu Tajske, v Zlatem trikotniku in poskušali spoznati del Tajske, ki je ostal še vedno dokaj tradicionalen, predvsem pa zanimiv zaradi mozaika etničnih skupin, ki tam živijo. Sledilo bo izjemno zanimivo dvodnevno »križarjenje« po reki Mekong do nekdanje prestolnice Laosa, Luang Prabanga. Prepričani smo, da bo to za mnoge najlepše in največje doživetje na poti. Dva dni bomo lahko opazovali dogajanje in življenje ob reki. Luang Prabang ostaja še vedno neodkriti biser starega Laosa. Nato bomo poleteli v Kambodžo, v mesto Siem Rep, kjer boste obiskali največji tempeljski kompleks, ki ga je treba videti: Angkor Wat. In pred koncem dva dni oddiha na morju, na tropskem otočku Koh Rong, kjer se boste lahko sprehajali po dolgih peščenih plažah, se kopali v morju ali v bazenu ter se predali užitkom prijetne masaže ... In za konec še futuristično mesto in otoška državica Singapur, ki za mnoge velja kot model uspeha, sožitja in blagostanja. Dva dni boste imeli čas spoznati zakaj so mesto poimenovali azijski tiger. Izjemna kombinacija najlepših kotičkov štirih popolnoma različnih dežel v enem samem potovanju!

1. DAN: LJUBLJANA/MARIBOR – ZAGREB – DOHA – CHIANG MAI
Zbirališče potnikov na letališču JP na Brniku uro in pol pred večernim poletom letala za Istanbul ter dalje proti Kuala Lumpurju. Obroki na letalu.

2. DAN: CHIANG MAI
Jutranji prihod v mesto Chiang Mai na severu Tajske. Po opravljenih formalnostih se bomo odpeljali do hotela, oddali prtljago in zajtrkovali. Sledil bo poldnevni ogled mesta, ki je največje in kulturno najpomembnejše mesto na severu Tajske. Nekoč, med leti 1296-1768, je bilo prestolnica kraljestva Lanne. Kasneje je postalo del Kraljevine Chiang Mai vse do leta 1939. Mesto se nahaja 700 km severno od Bangkoka, med najvišjimi gorami v deželi in ob reki Ping, ki je glavni pritok reke Chao Praya. Ime mesta pomeni »novo mesto«. Danes Chiang Mai živi od turizma. Skozi stari del mesta po glavni ulici Tape se bomo popeljali z rikšami, se ustavili na lokalni tržnici s cvetjem in zelenjavo. Ogledali si bomo dva templja: Wat Chedi Luang iz 14. stoletja, stvaritev kralja Saen Muang Maa, ter tempelj Wat Phra Singh, nasledstvo kralja Pha Yua. V zgodnjih popoldanskih urah vrnitev v hotel, nastanitev v sobah in prosto popoldne za počitek ali skok v bazen. Večerja in nočitev (Z,V).

3. DAN: CHIANG MAI
Pred nami je prekrasen dan, ki ga bomo namenili ogledu templjev in okoliških vasi. Najprej se bomo podali do templja Wat Phra That Doi Suthep, kjer so v zlati stupi spravljene relikvije Bude. Naš naslednji postanek bo v vasi Ban Tawai, kjer se domačini ukvarjajo in preživljajo s tesarjenjem in proizvodnjo lesa. V vasi Bo Sang so se domačini preusmerili in specializirali v izdelavo tradicionalnih dežnikov in parasolov. Oglede bomo zaključili v galeriji Heun Faung Fah, kjer nam Jay Surasen predstavlja slike, ki so odraz kulture, tradicij in pejzažev s severa Tajske. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev (Z,K).

4. DAN: CHIANG MAI – CHIANG RAI – CHIANG SAEN
Danes se bomo na poti do Chiang Raia ustavili v vasi, kjer domačini izdelujejo zanimive predmete, spominke, od papirnatih parazolov, do najrazličnejših lesenih in svilenih izdelkov. Ogledali si bomo sodobni Beli tempelj, Wat Rong Khun, ki je življenjsko delo umetnika Chalermchai Kositpipata. Tempelj je okrašen s koščki stekla-ogledala. Naslednji krajši postanek bo v vaseh Yao in Akha preden bomo popoldan prispeli v Chiang Saen. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,V).

5. DAN: CHIANG SAEN – CHIANG KHONG – HOUEI SAY - PAKBENG
Po zajtrku se bomo odpeljali do kraja Chiang Khong, kjer je meja med Tajsko in Laosom, in prečkali reko Mekong, prešli na laoško stran in pridobili vizo za vstop v Laos v kraju Houei Say. Nato se bomo vkrcali na tradicionalne dolge rečne ladje in se spustili po reki Mekong navzdol. Pokrajina ob zgornjem toku reke Mekong je izjemna in neokrnjena, ves čas bomo lahko opazovali življenje na bregovih reke. Na poti se bomo ustavili v tradicionalni vasici Ban Houy Phalam Kamu ter izvedeli kako živijo domačini. Kosilo. Nadaljevali bomo plovbo po reki in popoldan prispeli v Pakbeng, majhno naselje ob reki, kjer se bomo izkrcali in se nastanili v rustikalnem hotelu-lodgeu. Večerja in nočitev (Z,K,V).

6. DAN: PAKBENG – PAK OU - LUANG PRABANG
Po zajtrku v tem eksotičnem kraju se bomo ponovno vkrcali na rečno ladjo in nadaljevali mini »križarjenje« vzdolž reke Mekong. Ustavili se bomo v tradicionalnih vaseh Ban Baw in Pak Ou, se sprehodili med lesenimi hiškami in izvedeli kako domačini izdelujejo riževo žganje. Morda se boste odločili in kupili kak tradicionalni spominek in s tem podprli ekonomijo lokalnih prebivalcev. Popoldan bomo prispeli v Luang Prabang, ki leži v osrednjem delu Laosa, na nadmorski višini 700 m in je obdan z gorami ter leži na sotočju dveh rek: Nam Khan in Mekong. Luang Prabang je bil nekdanja prestolnica kraljestva Lan Xang in je danes poznan po prekrasnih templjih, zaradi katerih je na UNESCO-vi listi svetovne kulturne dediščine. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,K,V).

7. DAN: LUANG PRABANG
Ves dan bomo namenili spoznavanju tega zanimivega mesta in njegovih najlepših templjev. Oglede bomo pričeli s templjem Wat Xieng Thong, ki je bil zgrajen leta 1560 in se nahaja na bregovih reke Mekong. Tempelj Wat Wisunalat so zgradili leta 1513 za časa kralja Chao Wisunalata in je najstarejši delujoči tempelj v Luang Prabangu. Sledili bodo ogledi templjev Mai, That Luang in Saen. Obiskali bomo tudi nacionalni muzej, ki se nahaja v palači nekdanje kraljeve družine in v katerem so razstavljeni predmeti iz časov, ko je bil Laos še kraljevina. Danes bomo opazovali sončni zahod na obali reke Mekong. Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev (Z,V).

8. DAN: LUANG PRABANG - SIEM REAP
Dopoldne prevoz na letališče in polet letala v Kambodžo. Po prihodu prevoz do hotela. Popoldne se bomo seznanili z ogromnim tempeljskim kompleksom poznanim pod imenom Angkor Thom. Na sredi ogromnega tempeljskega kompleksa se nahaja znani tempelj Bayon, ki ga je nekoč obdajalo 54 stolpov. Danes jih je ohranjenih le še 37. Nato si bomo ogledali še kompleks Baphuon, ki je danes popolnoma obnovljen. Na obnovi je delala skupina francoskih arheologov celih 16 let. Proti večeru vrnitev v hotel, večerja in nočitev (Z,V).

9. DAN: SIEM REAP
Današnji ogled bomo pričeli s templjem Angkor Wat, posvečen hindujskemu bogu Vishnuju, ki ga je dal zgraditi kralj Suryavarman II, ki je vladal med leti 1131 in 1150. Gradili so ga več kot 30 let in je svetovno znan po svoji lepoti in arhitektonski usklajenosti. Krasi ga najdaljši relief na svetu, relief, ki krasi zunanje zidove templja. UNESCO je leta 1992 tempelj in celotno mesto razglasil kot del svetovne kulturne dediščine. Sledil bo ogled kraljevega mesta Angkor Thom, ki ga je dal zgraditi kralj Jayavarman VII, ki je vladal med leti 1181 in 1201. Preostali del dneva bomo uživali v odkrivanju lepot tega prelepega kraja. Večerja v tradicionalni restavraciji ob spremljavi pesmi in plesov. Nočitev (Z,V).

10. DAN: SIEM REP – SIHANUKVILLE – OTOK KOH RONG
Dopoldan bo še nekaj prostega časa preden se bomo odpeljali do letališča in poleteli proti mestu Sihanukville, ki se nahaja na obali Tajskega zaliva. Po pristanku prevoz do pristanišča in nato s hitrimi čolni do 45 minut oddaljenega tropskega otočka Koh Rong. Nastanitev v hotelu na obali za dve noči. Bivanje na morju na osnovi nočitev z zajtrkom (Z).

11. DAN: OTOK KOH RONG

Prosta dneva za vse vrste užitkov ki jih nudijo obmorski kraji v tropskem delu JV Azije. Morda sprehodi po peščenih plažah? Kopanje? Sončenje? Ali pa kakšna dobra masaža? (Z)

12. DAN: OTOK KOH RONG - SIHANUKVILLE - PHNOM PENH

Po zajtrku se bomo s hitrimi čolni vrnili na obalo do mesta Sihanukville in nato z avtobusom dalje do glavnega mesta, Phnom Penha, oddaljenega približno 5 ur vožnje. Po prihodu si bomo ogledali muzej Tuol Sleng. Nekoč je bila to srednja šola, a so jo za časa Rdečih Kmerov spremenili v zloglasni zapor, v katerega so zaprli približno 17.000 zapornikov, žena, otrok in mož, ki so jih mučili in skoraj vse ubili. Samo sedmim jih je uspelo preživeti. Potem pa so jih s kamioni odpeljali na t.i. polja smrti, kjer so jih v masovnih grobnicah zagrebli. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,V).

13. DAN: PHNOM PENH - SINGAPUR
Dopoldne bomo nadaljevali z ogledi glavnega mesta. Ogledali si bomo narodni muzej, kjer hranijo zanimive artefakte iz predkmerske in kmerske stare kulture. Sledil bo ogled lepe kraljeve palače, v kateri je rezidenca trenutnega kralja Norodoma Sihamonija ter znane Srebrne pagode. Nato se bomo sprehodili še do najstarejšega templja Vat Phnoma in si ga ogledali. Sledil bo prevoz na letališče in popoldanski let do Singapura. Prevoz do hotela, nastanitev, večerja in nočitev (Z,V).

14. DAN: SINGAPUR - DOHA
Dopoldne bo sledil ogled tega futurističnega in brezhibno urejenega mesta. Popeljali se bomo mimo središča finančne četrti, kjer se nahajajo najvišje zgradbe v mestu ter se ustavili v indijski in kitajski četrti. Ogledali si bomo narodni botanični vrt orhidej, kjer razstavljano na stotine vrst orhidej s celega sveta. Krajši postanek bo tudi pri Merlionu, zaščitnem znaku razvoja turizma v Singapuru 20. stoletja. Od tod bo prekrasen pogled na nov simbol turizma 21. stoletja: najsodobnejši hotel v mestu, Marina Bay Sands, vrhunski arhitekturni dosežek, ki je popolnoma spremenil podobo mesta. Prosto za samostojne sprehode in kosilo. Proti večeru prevoz na mednarodno letališče Changi in polet proti Dohi.

15. DAN: DOHA – ZAGREB – LJUBLJANA/MARIBOR

Samo še polet do Zagreba in prevoz do Ljubljane oziroma Maribora.

ODHOD: 16.02.2020

CENA: 3.690 EUR

CENA VKLJUČUJE: prevoz iz Ljubljane in Maribora do letališča v Zagrebu in nazaj, letalski prevoz na relaciji Zagreb-Doha-Chiang Mai ter Singapur-Doha-Zagreb, notranje lete Luang Prabang-Siem Rep, Siem Rep-Sihanukville, Phnom Penh-Singapur, vse letališke, varnostne in RSF takse (ki na dan 15.7.2019 znašajo 553 EUR), nastanitve v hotelih 4**** in 5***** v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 650 EUR), obroke po programu, vse oglede in vstopnine ter prevoze po programu, lokalne vodnike v angleškem jeziku, slovenskega spremljevalca na poti, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

CENA NE VKLJUČUJE: viz za Laos (35 USD) in Kambodžo (30 USD), ki ju bomo pridobili na meji ter napitnin za vodnike in voznike.

NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 25

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih znaša 3.790 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih znaša 3.890 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih znaša 4.090 EUR

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.