ARGENTINA s PATAGONIJO ter SLAPOVI IGUASU, 18. november–1. december 2019

Cena od: 4.090,00 EUR

ARGENTINA s PATAGONIJO in SALTO ter SLAPOVI IGUASU

Od ledenikov Patagonije do tropskega sveta slovitih slapov

18. november–1. december

1. dan: Maribor-Ljubljana-Buenos Aires

Zjutraj se odpeljemo do enega od bližnjih letališč ter z enim postankom poletimo proti Južni Ameriki. Obroki na letalu, nočni let.

2. dan: Buenos Aires (V)

Po pristanku bomo začeli z ogledi argentinske prestolnice. Čeprav je Buenos Aires ogromno velemesto, so glavne zanimivosti zbrane v starem mestnem središču in bližnjih četrtih. Morda pričnemo oglede kar v kavarni Tortoni, ki jo je obiskoval tudi Jorge Luis Borges. Sprehodili se bomo po aveniji 9. de Julio do osrednja trga Plaza de Mayo. Videli bomo veliko zanimivih kolonialnih zgradb, med njimi staro mestno hišo Cabildo, slavno Caso Rosado, od koder je Evita Peron nagovarjala svoje zveste oboževalce ter katedralo, v kateri je kot kardinal služboval papež Frančišek. Ogledali si bomo predel San Telmo in se sprehodili po slikoviti La Boci. Tu stoji slavni stadion »La Bonbonera«, delo slovenskega arhitekta Viktorja Sulčiča, kjer je brcal tudi argentinski heroj Diego Maradona. Obiskali bomo tudi Recoleto, kjer se ustavimo pred grobnico Evite Peron. Večerja in nočitev.

3. dan: Buenos Aires / izlet na ranč s kosilom (Z)

Zajtrk. Prost dan za samostojne sprehode in oglede, lahko pa se udeležite opcijskega izleta na tipični argentinski ranč. Odšli bomo v argentinsko pampo, kjer bomo na ranču spoznali južnoameriške gavče, ki nas bodo naučili jahalnih veščin ter nam predstavili folklorno glasbo in plese. Seveda nam bodo postregli s tipičnim argentinskim kosilom na žaru. Proti večeru se vrnemo v Buenos Aires. Nočitev.

4. dan: Buenos Aires / Colonia (Urugvaj) (Z)

Prosto za samostojne oglede mesta ali opcijski izlet v Urugvaj, v očarljivo kolonialno mestece Colonia. Urugvaj je sicer le z ustjem Srebrne reke, Rio de la Plate, ločen od argentinske prestolnice. S trajektom bomo prečkali ta zaliv in obiskali staro mestece Colonia. Sprehodili se bomo po starem jedru in občudovali kolonialno arhitekturo. Kosilo in nekaj prostega časa za samostojne sprehode, nato pa se bomo s trajektom vrnili v Buenos Aires. Zvečer možnost obiska predstave tanga z večerjo. Nočitev.

5. dan: Buenos Aires-Ushuaia-N.P. Ognjena zemlja in zaliv Lapatia (Z, V)

Zajtrk. Čaka nas polet na skrajni jug ameriške celine in Patagonije, v najjužnejše mesto na svetu Ushuaio. Vstopili bomo v naravni park Ognjena zemlja, ki se začenja le nekaj kilometrov iz mesta in občudovali divjo pokrajino, ki je bila za prve naseljence precej negostoljubna. Pokrajina je bila inspiracija tudi za nekatere umetnike, naprimer Julesa Verna, ki v svoji znameniti knjigi omenja svetilnik na koncu sveta. Videli bomo različne ptice, tu je tudi dom rdeče lisice, gvanaka, kondorjev... Večerja in nočitev.

6. dan: Ushuaia-kanal Beagle (Z, K)

Po zajtrku nas čaka nepozabno križarjenje po zalivu Beagle, ki je povezava med Atlantskim in Tihim oceanom. Spremljala nas bo divja pokrajina visokih gorskih verig in ledenega morja. Kanal je dobil ime po ladji, na kateri je bil tudi Charles Darwin, ki je raziskoval živalstvo tega dela sveta. Posebno doživetje bo srečanje s kolonijo morskih levov, srečali se bomo s kormorani... Po povratku v Ushuaio imamo kosilo in še nekaj prostega časa. Nočitev.

7. dan: Ushuaia-Calafate-Perito Moreno (Z, K)

Zajtrk in poleti v Calafate, ki je znan kot izhodišče za obisk številnih argentinske narodnih parkov. Čaka nas mogočni ledenik Perito Moreno v narodnem parku Los Glaciares. Ledenik je eno od svetovnih čudes in eden redkih premikajočih se ledenikov, ki se nahaja ob jezeru Lago Argentino. Vsakih nekaj let vodna sila toliko izpodje ogromen ledenik, da se ta z neznanskim truščem podre v jezero. Kosilo. Nočitev.

8. dan: Calafate-Buenos Aires-Salta (Z, V)

Zajtrk in odhod na letališče. Polet proti Buenos Airesu in nato nadaljevanje poti v Salto. Sprehod po zanimivem mestecu, ki je izhodišče za raziskovanje fascinantne pokrajine v bližini tromeje Argentine, Čila in Bolivije. Večerja in nočitev.

9. dan: Salta-San Antonio-Salinas Grandes-Quebrada de Huamahuaca (Z, V)

Zajtrk in že nas čaka nova pustolovščina, vožnja ob sloviti železniški progi Tren de Las Nubes (Vlak do oblakov). Z avtobusom se odpeljemo v kraj San Antonio de Los Cobres, kjer živijo staroselska indijanska plemena. Obiščemo zanimivo nahajališče kamene soli, nato pa nas čez prelaz pot vodi v dolino Quebrada de Humahuaca. Večerja in nočitev. 

10. dan: Quebrada de Huamahuaca-Purmamarca-Jujuy-Salta (Z, V)

Zajtrk. Dolina Quebrada de Humahuaca je uvrščena na Unescov seznam in nam ponuja veliko izjemnih doživetij. Ogledali si bomo Goro sedmerih barv, naleteli bomo tudi na ostanke inkovskih mumij in drugih kultur iz tega območja. V Tilcari bomo obiskali arheološki muzej, v mestu Humahuaca si ogledamo imenitno katedralo ter živahno lokalno tržnico in se mimo Jujuya vrnemo v Salto, potem ko prečkamo rodovitno dolino s plantažami tobaka. Večerja in nočitev.

11. dan: Salta-slapovi Iguasu (Z, V)

Zjutraj poletimo proti slapovom Iguasu. Ta dan si jih bomo ogledali z brazilske strani. Pogled je resnično izjemen, saj so ti slapovi ena od največjih mojstrovin narave na našem planetu. Raztezajo se na dolžini več kot treh kilometrov in padajo osemdeset metrov globoko. Po lepo urejenih poteh bomo lahko stopili prav do slapov in jih ponekod gledali tudi od zgoraj navzdol. Po želji je možna opcijska vožnja s čolnom prav pod slapove do hudičevega žrela ali Gargante del Diablo. Večerja in nočitev.

12. dan: slapovi Iguasu (Z)

Slapove Iguasu, ki spadajo tudi pod okrilje Unescove naravne dediščine bomo ta dan spoznavali še z argentinske strani. Tu se bomo nekoliko več sprehodili tudi skozi pragozd, kjer nam bo pot mogoče križal zanimivi koati, mogoče vidimo tukana, pisane metulje, razne plazilce... Prosto popoldne, možnost opcijskih aktivnosti (helikopter…). Nočitev.

13. dan: Iguasu-Evropa (Z)

Odhod na letališče in polet proti Evropi.

14. dan: Ljubljana-Maribor

Pristanek v jutranjih urah v Benetkah in še prevoz do Ljubljane in Maribora.

CENA: 4.090 evrov (najmanj 20 potnikov),

4.190 evrov (najmanj 15 potnikov),

4.390 evrov (najmanj 10 potnikov);

VKLJUČUJE: mednarodni letalski prevoz in vse notranje polete (Buenos Aires-Ushuaia-Calafate-Buenos Aires-Salta-Iguasu-Buenos Aires), letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, namestitev v hotelih 3*** in 4****, obroke po programu,  avtobusne in vse druge prevoze, vse vstopnine in oglede s slovenskim vodičem ter lokalnimi spremljevalci, zdravstveno in nezgodno zavarovanje;

OBVEZNA DOPLAČILA: notranje in izhodne takse na letališčih (skupaj cca 50 USD);

DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 390 evrov, vodniku na poti: izlet na ranč s kosilom 95 USD, izlet v Colonio s kosilom 110 USD, predstava tanga z večerjo 90 USD,  priporočljive napitnine 50 USD;

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.